
 
Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld burger
❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer 
 
# Ingredienser
450 g kalkunkød.
friskhakket 
200 g mexicanske refried beans fra dåse (se Tips)
2-4 fed hvidløg,
knuste 
1-2 friske jalapeño-chilier, uden kerner og finthakkede 
2 spsk tomatpuré 
1 spsk frisk
koriander, fintsnittet 
1 spsk solsikkeolie 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4 burgerboller 
snittet salat 
salsa 
guacamole 
tortillachips 
 
* Tilberedning
1 Kom kalkunkødet op
i en skål og bryd det let op med en gaffel. 
Rør de refried beans
glatte med en gaffel og kom dem op til kødet. 
 
2 Tilsæt hvidløg,
chilier, tomatpuré, koriander samt salt og peber og ælt det godt sammen. 
Form farsen til 4 lige store burgere, dæk med film og stil dem på køl i 1 time.
 
3 Varm grillen godt
op. 
Pensl burgerne let
med olie og grill dem i 5-6 min på hver side, eller til de er gennemstegte. 
Server de mexicanske
kalkunburgere i de lune boller sammen med snittet salat, salsa og guacamole, og
giv tortillachips til. 
 
Tips: Kan du ikke finde refried beans, så brug en
dåse kogte hvide bønner (baked beans) og mos dem med en gaffel.
---
 
 
 
INFO: Refried beans er pintobønner eller kidney bønner, kogt,
stegt og mosede, og er en traditionel basis i mexicansk og Tex-Mex køkken,
selvom hvert køkken har en forskellig opskrift, når de laver bønnerne. Refried bønner
er også populære i mange andre latinamerikanske lande, fx i tortillas til burritos.