Logo

Gris lynstegt med ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gris lynstegt med ris

 

På kun 15 minutter kan du grille svinekødet med forårsløg og løg på din grill ved høj direkte varme med enten gasgrill eller kulgrill.

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time. Grillmetode: Direkte.

Optænding - gas: Middel. Optænding - kul: 1 grillstarter. Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 200°C. Udstyr: Wok med tilhørende rist

 

# Ingredienser

800 g svinefilet/nakkekam
2 skalotteløg
2 forårsløg

 

Marinade:
50 g frisk ingefær
6 fed hvidløg
2 røde chilier
3 spsk sirup
2 dl sesamolie
2 spsk soja
1 spsk teriaki

 

Tilbehør:
løse ris
soja
frisk koriander
evt. skovsyre
lime

*

I køkkenet

Skær kødet i papirtynde skiver.

Pil løgene, og hak dem fint.

Skyl forårsløgene, og fjern top og bund.

Skær dem i tynde skiver.

Skræl ingefær og pil hvidløg til marinaden.

Skyl chilierne, fjern stilken, og blend så chilierne med resten af ingredienserne til marinaden.

Vend løg, springløg og kød i marinaden, og lad det trække et par timer.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til direkte varme.

Til en kulgrill skal du bruge én grillstarter fyldt med klargjorte briketter.

Sæt wokken ned i den tilhørende rist, og lad den blive godt varm.

Det tager omkring 15 minutter under låg.

Hæld lidt olie i wokken, og tilsæt det marinerede kød, løg og forårsløg.

Svits det hårdt, indtil kødet er stegt.

Servér med kogte ris, soja, friske krydderurter og eventuelt limesaft

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her