Logo

Pulled pork

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pulled pork

Pulled Pork er en amerikansk ret fra sydstaterne. Den består af svinekød, som er langtidsgrillet over trækul. Pulled Pork grilles normalt i 12-15 timer ved temperaturer mellem 110-130 °C.

 

Personer: 16. Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 12-15 timer. Grillmetode: Minion

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 120 °C. Udstyr: Rygeudstyr, 6 store rygechunks (fx mesquite)

 

# Ingredienser

1 nakkefilet på 2½ kg

RUB:

2 spsk salt

1 spsk brun farin

1 spsk paprika

½ spsk stødt koriander

½ spsk stødt kommen

½ spsk chilipulver

½ spsk hvidløgspulver

½ spsk løgpulver

1 tsk peber

½ tsk cayennepeber

*

 

I køkkenet

Bland ingredienserne til rubben grundigt, indtil blandingen er helt jævn.

Gnid rigeligt med rub grundigt ind i kødet.

Pak stegen ind i husholdningsfilm, og lad den stå i køleskabet natten over.

 

Ved grillen

Forbered optændingen af grillen ved hjælp af Minion-metoden:

Fyld kulkammeret helt op med utændte briketter.

Tænd 15-20 briketter, og læg dem oven på de utændte briketter, når de er klar.
Læg røgchunks på, saml grillen, og fyld vandkarret med vand.

Anbring stegen på den øverste grillrist, og læg låget på.

Lad kødet grille i mange timer.

Sørg for, at der hele tiden er en temperatur på 100-120 °C i røggrillen.

Kødet er klar, når kernetemperaturen når 90 °C.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.820 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her