
 
Lækre og sunde pitabrød med marinerede kyllingestykker og
lækker hjemmelavet chilisauce. Pitabrødene kan laves i forvejen og ...
Til 4 Personer. Familiens livretter 
 
# Ingredienser  
500 g kyllingebryst uden skind og ben, i 2½ cm store tern 
3 spsk yoghurt naturel 
1 tsk chilipulver 
3 spsk limesaft 
1 spsk frisk koriander, fintsnittet 
1 frisk grøn chili, uden kerner og finthakket 
1 spsk solsikkeolie 
 
Chilisauce: 
2 spsk solsikkeolie 
1 løg, hakket 
2 fed hvidløg, knuste 
4 store tomater, flåede, uden kerner og hakkede 
2 friske røde chilier 
et nip stødt spidskommen 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4 pitabrød 
¼ icebergsalat, strimlet 
2 tomater, i tynde skiver 
8 forårsløg. fintsnittede 
1 spsk citronsaft 
8 syltede jalapeño-chilier, afdryppede 
* 
 
I køkkenet 
Kom kyllingen op i en stor skål. 
Pisk yoghurt, chilipulver, limesaft, frisk koriander, grøn
chili og solsikkeolie sammen i en skål og krydr med salt og peber. 
Fordel marinaden over kyllingen og vend det godt sammen. 
Dæk med film, stil kyllingen på køl og lad den marinere i 2
timer. 
 
Chilisauce: Varm olien op i en lille gryde. Tilsæt løg og
hvidløg og svits det ved svag varme under jævnlig omrøring i 10 min, eller til
løget er let gyldent. 
Tilsæt tomat, chili og spidskommen og krydr med salt og
peber. 
Lad saucen simre ved svag varme i 15 min, eller til den er
tyknet. 
Stil chilisaucen ude i siden af grillen for at holde den
varm. 
 
Lad kyllingen dryppe af, men gem marinaden. 
Sæt kyllingen på stålspid eller træspid der er udblødt i
vand i 30 min.
 
Ved grillen 
Varm grillen godt op. 
Grill spiddene på grillristen ved jævn-stærk varme i 6-10
min, eller til de er gennemstegte. 
Vend dem jævnligt undervejs og pensl dem med marinaden. 
Lun i mellemtiden pitabrødene på grillen og åbn dem lidt med
en kniv. 
Tag kyllingen af spiddene og fyld den i brødene sammen med
salat, tomatskiver og forårsløg. 
Stænk med citronsaft og slut af med et par syltede chilier. 
Server straks med chilisaucen til. 
 
 
Info: Pita eller pitabrød er et rundt hvede fladbrød med
gær. Pita er det græske ord for flad. Pitabrød kommer fra, og er meget brugt i
det tyrkiske køkken og ellers i middelshavsregionen