Logo

Marinerede ribben med feldsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marinerede ribben med feldsalat 

 
Kuglegrillen er praktisk til grilning af ribben, fordi stegetiden er forholdsvis lang, og fordi
du kan lægge låg over kuglegrillen og dermed holde de sidste hold ribben varme.
Hovedret til 4 personer

 
# Ingredienser
3 kg svineribben skåret i ca. 15 cm lange stykker

 
Marinade:
1 dl yoghurt
saften af ½ lime
1 dl tomatkoncentrat
2 røde chilier uden kerner, finthakkede
½ tsk stødt koriander
1 fed knust hvidløg
½ tsk salt

 
Salat:
250 g feldsalat (kan erstattes af andre salat- eller kåltyper.
1 tsk oliven- eller valnøddeolie
saften af ½ lime

 
* Tilberedning:
Kog ribbenene i en halv time.
Rør ingredienserne til marinaden sammen, og lad ribbenene
trække heri i køleskabet i minimum 2 timer og maksimum 12 timer.

 
Tænd for grillen, en time før I skal spise.
Brug helst en blanding af kul og briketter.
Lad ilden brænde igennem, og vent ca. 45 min, til
alle flammer er væk, og kullene er helt grå.
Løft ribbenene op af marinaden, og ryst dem fri for
overskydende marinade, så det ikke drypper ned på kullene.
Læg ribbenene på grillen ad flere omgange, men begynd
gerne at spise, så snart første hold er klar.
Grilltiden er 7 min på hver side (14 min i alt)
i næstnederste position, så der dannes en god stegeoverflade.

 
Salat: Skyl salaten forsigtigt, og slyng den i et klæde udendørs.
Riv eller skær den i passende stykker, og dryp med olie og limesaft.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Om mig som grillkok?
Effektiv reklame - klik her