
 
Vi gør dig til et grill-geni. Vi har de bedste saucer, marinader, glaseringer,
salsaer, rubs og opskrifter. Tjek det selv ud her.
 
Portion: 1 på ca ½ liter. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 45 min. Sværhedsgrad: Middel 
Udstyr: 2 håndfulde røgflis – fx hickory 
 
# Ingredienser 
3 dl ketchup helst Stokes
2½ dl vand 
1½ dl cidereddike
1½ dl tomatpuré 
200 g brun farin 
150 g honning 
½ spsk havsalt 
½ spsk løgpulver 
½ spsk sellerisalt 
½ spsk stødt koriander 
½ spsk stødt spidskommen 
¼ spsk hvidløgspulver 
¼ spsk sennepspulver 
¼ spsk chilipulver 
¼ tsk cayennepeber 
½ spsk mørkogte æbler pr. 100 ml sauce (eller anden kogt frugt)
*
 
I køkkenet
Bland alle ingredienserne til saucen, bortset fra de kogte
æbler, i en kasserolle. 
Kog sammen ved jævn varme i 30-45 minutter. 
Tilsæt de kogte æbler i det blandingsforhold, der er angivet
ovenfor. 
Hæld saucen i en ovnfast skål.
 
Ved grillen
Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 110 °C. 
Sæt skålen midt på grillristen, og kom røgflis direkte på varmen.
Sæt låget på grillen, og røg saucen i 20-30 minutter. 
Lad saucen køle af inden brug. 
Opbevar den i en lufttæt beholder.