Logo

Pizza margherita lige fra grillen - og grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza margherita lige fra grillen - og grillABC.dk 

 
Den bedste opskrift på en klassisk lækker pizza margherita - den enkle pizza. Pizzaen kan bages i ovnen eller endnu bedre på grillen, brug gerne en pizzasten.
Forberedelse 40 min + hvile. Stegetid 8 min. 4 personer

 
# Ingredienser
2 tsk tørgær
1 tsk sukker
350 g hvedemel
1 tsk salt
2 dl lunkent vand
1-2 spsk olie

 
Fyld:
2 spsk olie
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
½ tsk tørret oregano
600 g hakkede tomater fra dåse
2 tsk sukker
salt og friskkværnet sort peber
olie til pensling
225 g bøffelmozzarella, i skiver og
duppet tørre med køkkenrulle
1 stort bundt friske basilikumblade

 
* Tilberedning
1. Begynd med dejen.
Bland tørgær, sukker, mel og salt sammen i en skål.
Lav en fordybning i midten, tilsæt varmt vand og olie.
Rør dejen sammen og ælt den derefter på en meldrysset flade,
til den er glat.
Læg dejen i en ren skål, dæk den til og lad den stå lunt og
hæve til dobbelt størrelse.

 
2. Lav imens fyldet.
Varm olien i en kasserolle og svits løg og hvidløg i 2-3 min,
til de er blevet bløde.
Tilsæt oregano og tomater, læg låg på og lad fyldet simre i 10 min.
Tilsæt sukker og krydderier og lad fyldet koge uden låg i
yderligere 10 min, til det er blevet lidt tykkere.

 
3. Slå dejen ned og ælt den i nogle min.
Del dejen i to og rul hver af dem ud til en cirkel på
omkring 25 cm i diameter.
Pensl bundene med olie og flyt dem over på en bageplade
med den smurte side nedad.

 
4 Brug en langskaftet tang og lad bundene glide over på stegeristen
og grill dem direkte over middel varme i 2-3 min, til grillmærkerne
bliver tydelige.
Læg bundene tilbage på bagepladen med den grillede side opad.

 
5. Fordel tomatsaucen jævnt på bundene med en ske.
Fordel mozzarellaskiverne ovenpå.
Pensl stegeristen med olien og lad pizzaerne glide tilbage på grillen.
Grill dem i 3-4 min, til osten er smeltet.

 
6. Tag pizzaerne af grillen og drys en håndfuld basilikumblade på hver.
Skær pizzaerne midt over og server en halv pizza pr. person.

 
Tip fra kokken
Hvis du har travlt, kan du købe en pakke færdigblanding til pizzadej og
følge anvisningerne på pakken.


Pizza margherita lige fra grillen - og grillABC.dk 

Da varmekilden er under pizzaen,
smelter mozzarellaen smukt uden at blive brun.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 395 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her