
 
En hjemmelavet
mayonnaise er lige så nem at lave, som den er velsmagende og anvendelig til det
meste. Mayonnaise med både æggeblomme og -hvide kan med fordel laves i en
foodprocessor med kniv. Så bliver den lys, luftig og frisk. 
Giver ca. 4 dl 
#
1 stort æg 
1 tsk dijonsennep 
2 tsk sherry- eller
rødvinseddike 
½ tsk salt 
1 nip sukker 
¼ tsk stødt
cayennepeber 
¼ tsk friskkværnet
peber 
1 dl solsikkeolie ·
1 dl jordnøddeolie 
1 dl mild olie
*
Brug en
foodprocessor med en skarp kniv, alternativt elpisker eller piskeris. 
Kom alle
ingredienserne på nær olien i en skål. 
Lad maskinen køre,
til de er blandede. 
Tilsæt nu olien
meget forsigtigt og i en tynd stråle, mens maskinen kører. 
Mayonnaisen skal
have en fløjlsblød og tyk konsistens. 
Den kan opbevares
mindst en måned tildækket i køleskab.