
 
Skift den traditionelle hjemmelavede burger med oksekød ud
med en lakseburger. Server den skønne laks i en sprød burgerbolle fyldt op spinat
og en dejlig dressing.
Til 4-6 personer 
 
# Ingredienser 
300 g kartofler, skrællede og i tern 
450 g frisk laksefilet, uden skind 
175 g friske spæde spinatblade 
50 g pinjekerner, ristede 
2 spsk citronskal, fintrevet 
1 spsk persille, finthakket 
2 spsk hvedemel 
2 dl cremefraiche 18% 
4 cm agurk, skrællet og finthakket 
2 spsk solsikkeolie 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4-6 burgerboller 
cherrytomater 
*
I Køkkenet 
Kog kartoflerne i en gryde letsaltet kogende vand i 15-20
min, eller til de er møre. 
Hæld vandet fra, mos dem og stil dem til side. 
Skær laksen i mindre stykker. 
 
Gem lidt spinatblade til anretningen og blancher resten i
kogende vand i 2 min. 
Lad dem dryppe af, pres væden ud af dem og hak dem. 
 
Kom spinaten op i en foodprocessor sammen med laks,
kartofler, pinjekerner, 1 spsk citronskal, persille samt salt og peber. 
Blend det sammen ved hjælp af pulsknappen. 
Form farsen til 4-6 lige store burgere, vend dem i mel, dæk
med film og stil dem på køl i 1 time. 
 
Rør cremefraiche, resten af citronskallen og den hakkede
agurk sammen i en skål, dæk med film og stil det på køl. 
 
Ved Grillen 
Varm grillen godt op. 
Pensl burgerne let med olie og grill dem på grillristen i
4-6 min på hver side, eller til de er gennemstegte. 
Server burgerne i de lune boller sammen med resten af
spinatbladene, cremefraichedippen og med cherry tomater til.