Logo

Røget flanksteak

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røget flanksteak

 

En lækker flanksteak med et touch af røg. Mens flanksteaken hygger sig i varmen og får godt med røg, bruger jeg tiden på at ...

 

Personer: 8. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 3 timer. Grillmetode: Indirekte

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 110 °C. Kernetemperatur: 58 °C.

Udstyr: Rygeboks, rygeflis, pekannød eller hickory

 

# Ingredienser

1 flap meat/flank-steak, ca. 1,5 kg
salt og peber

 

I køkkenet

Rens kødet for fedt og sener.

Fold begge ender ind under kødet, så du har et ensartet stykke kød.

Krydr godt med salt og peber.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, lav varme ca. 110 °C.

Læg 1 håndfuld rygeflis i røgboksen, og placer boksen på grillristen direkte over varmekilden (brænderør eller briketter).

Læg kødet på grillristen, når der kommer hvid røg fra boksen.

Grill kødet til at det har den rette kernetemperatur ca. 58 °C.

Lad kødet trække i minimum 15 min., og skær det ud på tværs af fibrene.

 

Tips: Hvis du ønsker en mild røgsmag, brug røgflis af æbletræ.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.912 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Om mig som grillkok?





Effektiv reklame - klik her