Logo

Svinekoteletter Caribiske

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekoteletter Caribiske

 

Grillede caribiske koteletter med kokosris og grøn salat - En opskrift fra grillABC - en kogebog med mange forskellige grillopskrifter. Til 4 Personer

 

# Ingredienser

4 svinekoteletter med skaft

4 spsk mørk muscovado-sukker

4 spsk appelsin- eller ananasjuice

2 spsk jamaicarom

1 spsk kokosmel

½ tsk stødt kanel

Tilbehør:

diverse grøn salat,

 

Kokosris:

225 g basmati ris

4½ dl vand

1½ dl kokosmælk

4 spsk rosiner

4 spsk ristede jordnødder eller cashewnødder

2 spsk kokosmel, ristet

salt og peber

*

 

I køkkenet

Puds evt. overflødigt fedt af koteletterne og læg dem i et fladbundet fad (ikke metal).

Kom sukker, frugtjuice, rom, kokosmel og kanel op i en skål, og rør til sukkeret er opløst.

Fordel marinaden over kødet, dæk med film og stil det på køl i mindst 2 timer, eller gerne natten over. (gerne i en plast-frysepose).

 

Kokosris:

Skyl risene i rindende koldt vand, kom dem op i en gryde sammen med vand og kokosmælk og bring det langsomt i kog.

Rør rundt, læg låg på og skru ned for varmen.

Lad risen simre i 12 min, eller til den er mør, og væden er absorberet.

Løsn risene ved at røre igennem dem med en gaffel.

Vend rosiner og nødder i risen, krydr med salt og peber og drys kokossen over.

 

Ved grillen

Varm grillen godt op.

Tag kødet op af marinaden, men stil marinaden til side til senere.

Grill koteletterne på grillristen i 15-20 min.

Pensl flittigt med marinaden undervejs.

 

Anret koteletter og ris på varme tallerkener og server straks med diverse grøn salat til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Om mig som grillkok?
Effektiv reklame - klik her