Logo

Grillede abrikoser med sandkage og mandelflager – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede abrikoser med sandkage og mandelflager – brug grillABC.dk 

 
Grillet abrikos med sandkage og mandelflager med flødeskum er nok verdens letteste dessert, som kan imponere alle dine gæster (og så tager den kun få min at lave)!
Forberedelsestid 15 min. Grilltid 5-6 min. Til 6 personer

 
# Ingredienser
12 mellemstore, faste men modne abrikoser
6 spsk smør
3 spsk sukker
2-3 dråber mandelessens
6 skiver sandkage, ca. 1½ cm tykke
lidt flormelis
5 spsk ristede mandelflager

 
TIL PYNTEN
1¼ dl kold piskefløde
1 spsk sukker
1 tsk fintrevet skal af en økologisk appelsin

 
* Tilberedning
1. Forbered en to-zone-grill med briketter til middel varme (se anvisning).

 
2. Pisk fløde, sukker og appelsinskal til flødeskum i en mellemstor skål,
til det står i stive toppe. Stil flødeskummet i køleskab.

 
3. Skær abrikoserne i halve og fjern stenen.
Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde, tilsæt sukker og
mandelessens og rør det til en jævn blanding, det tager 1-2 min.
Tag gryden af varmen og smør det jævnt over de halve abrikoser.

 
4. Rens grillristen grundigt.
Grill de halve abrikoser i 5-6 min over direkte middel varme med
åbent låg, til de har fået brune pletter og er gennemvarme;
vend dem en gang eller to og flyt rundt på dem, så alle grilles jævnt.
Drys imens kageskiverne på begge sider med flormelis og
klap forsigtigt overflødigt sukker af.
Rist kageskiverne 30-60 sek over direkte middel varme med åbent låg,
vend dem en gang, så de får grillmønster på begge sider.

 
5. Anret 1 skive kage i hver portionsskål og læg grillede abrikoser på.
Server desserten med en klat piskefløde og et drys ristede mandelflager.

 
TIPS
Grill abrikoserne med åbent låg, så røgen ikke ødelægger den søde smag,
som frugt får over varm ild.
Brug desuden hverken små stykker trækul eller briketter af hårdt træ.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 306 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her