Logo

Burger - The Huntly Burger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burger - The Huntly Burger

 

Opskrift på én burger - gang selv ingredienser op til jer alle. Indeholder meget sprøde hjemmeskårne baconskiver ost

 

Til 1 Person. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 20 min. Grillmetode: Direkte. Sværhedsgrad: Middel

 

# Ingredienser til én burger

180-220 g hakket oksekød pr. burger (min. 16-20% fedt)
salt og friskkværnet peber
2-4 skiver kvalitets bacon – eller køb et helt stykke og skær selv skiver
2 blade salat – fx romainesalat
1 bøftomater
1 løg – fx salatløg, zittauerløg eller rødløg
1 god burgerbolle – fx durum eller grovbolle

 

Cheese-dressing:
2 dl mayonnaise – eller brug crèmefraiche 18 %
2 dl skimmelost – fx danablu eller camembert
citronsaft
salt og friskkværnet peber
ekstra ost til gratinering af bøfferne

*

I køkkenet

Det er vigtigt, at det hakkede oksekød har en høj fedtprocent, fordi det giver saft og kraft til bøfferne og forhindrer dem i at blive tørre.

Rør evt kødet godt med 1 tsk salt per 200 g kød – det hjælper kødet med at samle sig og holde på formen.

Form bøfferne med en burgerpresser, og krydr så med salt og friskkværnet peber.

Stil dem på køl, indtil du skal grille dem.

Skyl salat og tomat godt, og lad begge dele tørre.

Skær tomaterne i skiver, så du får fire pæne, gode skiver.

Hak løget fint.

Stil grønsagerne til side.

Lav så cheese-dressingen.

Riv osten groft eller smuldr den med fingrene i en skål.

Tilsæt mayonnaise og rør dressingen grundigt til en ensartet masse.

Smag til med salt og friskkværnet peber samt citronsaft, der giver modspil til den forholdsvis fede dressing.

Stil den i køleskabet, indtil burgerne skal samles.

Bruger du et helt stykke bacon, skærer du skiver i den tykkelse, du ønsker.

Det vil give bedre og sprødere baconskiver, da der ofte er en del vand ved skiveskåret bacon.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til høj, direkte varme.

Læg bøfferne på grillen, når den er blevet godt varm.

Læg låget på grillen, og lad bøfferne stege, til der dannes klar saft på toppen, ca 3 min..

Vend så bøfferne, og lad dem grille færdig – evt ved indirekte varme, så de ikke branker.

Det sidste minut de grilles, lægger du lidt blå-/hvidskimmelost oven på hver bøf, så osten smelter.

Tag bøfferne af, og lad dem hvile, så saften samler sig.

Rist baconen sprød på grillen, inden du lægger skiverne på fedtsugende papir.

Grill så burgerbollerne ganske kort, til de får grillmønster.

 

Tips: Læg salat på bunden, derefter tomatskiver og hakket løg. Læg cheese-dressing på, og følg efter med de grillede bøffer med smeltet ost. Slut af med sprød bacon og toppen af burgerbollen.

 

Info: Huntly er en by i Aberdeenshire, Skotland, tidligere kendt som Milton of Strathbogie eller blot Strathbogie.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.139 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her