Logo

Porterhouse Steak Fiorentina

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Porterhouse Steak Fiorentina

 

Ved tilberedning i pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.

Opskriften er beregnet til 4 personer

 

#

2 porterhouse steaks fra kvæg a ca. 1000 g

6 spsk olivenolie

4 rosmarinkviste

4 fed hvidløg

2 tsk sort peber, stødt

2 tsk fleur de sel

1 tsk frisk oregano

*

Hak hvidløg og oregano fint og pensl steakene med olivenolie.

Bland hvidløg, oregano, salt og peber og gnid det godt ind på begge sider af kødet.

Læg rosmarinkvistene på og lad kødet marinere i ca. 12 timer.

Varm en grillpande godt op og steg steakene i ca. 7 minutter på hver side.

Lad derefter steakene hvile 15 minutter i ovnen ved 80 °C.

Inden servering skæres kødet i ca. 2 cm brede skiver ind mod benet og fordeles på tallerkenerne.

 

Tip til tilbehør: Rosmarinkartofler

#

4 mellemstore kartofler

4 spsk rapsolie

1 bdt rosmarin

salt og peber

*

Skyl kartoflerne grundigt, skær dem igennem på langs og læg dem på en velsmurt bageplade med snitfladen opad.

Drys rundhåndet med salt, peber og rosmarin.

Bag dem i ovnen ca. 30 minutter ved 200 °C.

Når skrællen er sprød og gyldenbrun, er kartoflerne klar til servering.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.346 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her