Logo

Oksesteg braiseret med rødvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksesteg braiseret med rødvin

 

Langtidsstegt oksekød er mørt og med rødvin er dette en dejlig luksus-ret

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 3 timer. Grillmetode: Indirekte.

Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Wok med rist.

 

# Ingredienser

2 kg okseklump eller -bov

salt, peber
6 portobello svampe
12 fed hvidløg
6 skalotteløg
3 gulerødder
½ bdt timian
3 rosmarinkviste
200 g hel bacon
1½ kg små kartofler med skræl
olie
2 spsk tomatpuré
1 dl portvin
1 fl rødvin
½ l vand
3 dl fløde

*

 

I køkkenet:

Puds oksekødet ganske let af og krydr det.

Rens svampene.

Pil hvidløg og løg, skræl gulerødderne, og skyl krydderurterne.

Skær gulerødderne og baconen i store tern, halvér skalotteløg og svampe.

Skyl kartoflerne grundigt.

 

Ved grillen:

Gør grillen klar til indirekte varme – hvis du anvender kulgrill, skal du bruge én grillstarter fyldt med klargjorte briketter.

Sæt wokken ned i den tilhørende rist, og lad den blive godt varm under låg.

Det tager omkring 10 minutter.

Hæld lidt olie i wokken, og rist nu baconternene.

Tag dem op, og tilsæt så svampe, gulerødder, løg og hele hvidløgsfed samt tomatpuré i baconfedtet.

Tag grønsagerne op.

Tilføj lidt mere olie, og svits nu stegen, så den bliver godt brunet hele vejen rundt.

Hæld portvin og rødvin på, og lad det koge 15 minutter, så alkoholen fordamper.

Tilsæt så vand og krydderurter, og lad stegen koge i halvanden time under låg.

Hæld de små kartofler i, og lad retten koge, indtil de er møre.

Tag steg og kartofler op af wokken, og kog saucen op med fløde.

Jævn den eventuelt en smule, og smag til med salt og peber.

Læg steg, kartofler og grønsager tilbage i saucen, og lad det koge, indtil grønsagerne har let bid. Smag til og servér straks.

 

Tips: Tilberedningstiden afhænger af formen på stegen. Tommelfingerreglen er, at du skal lade stegen braisere, indtil den er næsten mør, inden du tilsætter kartoflerne.

Tilsæt eventuelt et par laurbærblade til retten.

 

”Braisere” betyder, at du først bruner dit kød, hvorefter du tilsætter alkohol og væske, og lader det ”koge” mørt heri.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor finder du opskrifter?





Effektiv reklame - klik her