Logo

Mørbradgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbradgryde

 

Få opskriften på en vidunderlig mørbradgryde, bestående af blandt andet bacon, løg, champignoner, lakridsrod og mørk øl - lækkert.

 

Personer: 4. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 35 min. Grillmetode: Direkte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Wok

 

# Ingredienser

2 svinemørbrad
2 løg
2 fed hvidløg
250 g bacon
250 g brune champignon
1 håndfuld perleløg
1½ tsk (røget) paprika
½ tsk spidskommen
2 dl mørk øl
5 dl kalvefond
2½ dl piskefløde
1 stang frisk lakridsrod
timian
rosmarin
laurbær
persille
salt, friskkværnet peber

*

 

I køkkenet

Hak løget groft, skær bacon i tern, rens svampene og halver dem og pil perleløgene.

Puds kødet af, og skær det i små bøffer.

 

Ved grillen

Krydr mørbradbøfferne med salt og peber, og grill dem af på begge sider ved direkte højvarme.

Tag dem af og gem dem til senere.

Sæt wokken på grillen ved direkte høj varme.

Tilsæt en smule olie, når den er varm.

Rist baconen af, til det er sprødt (hæld evt. fedtet fra).

Tilsæt paprika, spidskommen, løg, hvidløg og svampe, og lad det sautere lidt.

Tilsæt derefter øl, og lad det koge ind, til det halve.

Tilsæt derefter krydderurter, fond og fløde, og lad det simre i ca. 30 min.

Vend de grillede bøffer i, og lad det simre i ca. 2 min.

Pynt med hakket persille.

 

Tips: Server retten med rodfrugtmos.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.901 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her