Logo

Kalkun hel stegt på grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkun hel stegt på grill

 

Hel grillet kalkun i grill bliver dejlig saftig hvis man fylder den med æbler eller appelsiner. En opskrift fra grillABC - snart din bedste side med grillopskrifter

Personer: 6. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 30-40 min per kg. Grillmetode: Direkte.

Optænding - gas: Middel. Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 200 °C. Udstyr: Rotisseri

Anbefalet centrumtemperatur 75 °C.

 

# Ingredienser

3-5 kg kalkun

salt og peber

3-4 æbler

1 pose svesker

*

I køkkenet

Rens fuglen. Gnid kalkunen indvendigt med salt og peber.

Skræl æblerne og skær dem i terninger.

Fyld kalkunen godt op med svesker og æbler.

Luk fuglen med madsnor eller kødnåle.

Placer fuglen på rotisserispiddet og fastgør den med gaflerne.

 

Ved grillen

Gør grillen klar til direkte middelhøj varme.

Sæt spiddet på motoren og på grillen.

Grill kalkunen i 30-40 minutter per kg.

Sæt en folieform med vand under kalkunen for at samle stegeskyen op til sauce.

Fjern den efter 60 minutter på grillen, og hæld væsken i en gryde.

 

TIPS: Du kan erstatte æblerne med et par appelsiner skåret i både, 1 løg i både og et par stængler bladselleri.

Du kan også bruge Injektionsmarinade: Smelt 3 spsk smør, opløs 1 tsk bouillon i 1 dl kogende vand, hæld det sammen med smørret og tilsæt 2 tsk citronsaft. Marinaden skal anvendes mens den er varm, dvs. før smørret stivner. Væsken suges op i sprøjten og skydes ind i bryst og lår på kalkunen.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.725 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her