 
 
   
Prøv grillet makrel med krydret dild-, kapers- og tomatdressing,
det er nemt og lækkert. Serveres med kold dressing til. Få den gode opskrift på
makrel her. 
Forberedelse 40 min.
Stegetid 12 min.  4
personer 
 
# Ingredienser
4 rensede makreller 
1 bundt frisk dild 
1 citron 
 
Dilddressing: 
1 citron 
2 spsk olie 
1 lille løg, hakket 
1 fed hvidløg, knust 
200 g hakkede tomater fra dåse 
1 tsk sukker 
4 spsk rødvinseddike 
1¼ dl ekstra jomfruolie 
2 spsk hakket frisk purløg 
2 spsk kapers, afdryppede 
salt og friskkværnet sort peber 
 
* Tilberedning
1. Vask makrellerne under rindende, koldt vand og skær
finnerne af. 
Skær tre eller fire dybe snit ind til benet på begge sider
af hver fisk. 
Læg en lille dildkvist i hvert snit og stil fiskene til
side. 
Hak resten af dilden og sæt den til side. 
 
2. Dilddressing: 
Varm olien i en lille kasserolle og lad løg og hvidløg stege
i 2-3 min, 
til de er bløde. 
Hæld de hakkede tomater i og lad dem simre i 10-15 min. 
Hæld imens 2 spsk eddike og sukkeret i en lille ren
kasserolle, 
lad det koge voldsomt, til det er reduceret til omkring 2
teskefulde. 
Rør eddiken i tomatblandingen. 
 
3. Passér blandingen gennem en sigte ned i en ren kasserolle
og 
lad den koge 1-2 min, til den er blevet lidt tykkere. 
Lad blandingen køle af. 
 
4. Hæld resten af eddiken i en skål sammen med olien, det
hakkede 
dild, purløg, salt og peber. Pisk det godt sammen. 
Rør tomatblandingen og kapersene i kryddereddiken. 
 
5. Pensl makrellerne med lidt olie, læg dem på stegeristen
og 
grill dem direkte over middel varme i 10-12 min, til de er
gennemstegte. 
Serveres varme med kold dressing til. 
 
Tip fra kokken 
Du skal ikke være bekymret over, at dressingen 
ser ud til at skille, når du øser den over på tallerkenen, 
for det er sådan, den traditionelt serveres! 
 
 
Snittene til dildkvistene må ikke være alt for dybe, 
for hvis man kommer til at skære igennem makrellen, 
går den nemt i stykker, når den grilles. 
 
✅ Her er grillABC med nemme
opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat,
Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk