Logo

Grillet laksefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet laksefilet 


At grille fisk over glødende kul giver en let sprød overflade og saftigt kød. Citron-krydder-blanding og laks smager godt sammen. Du kan også bruge en købepesto

8-10 personer

 
# Ingredienser
2 spsk solsikkeolie
samt lidt olie til laksen
En håndfuld friske krydderurter som fx
syre, mynte, dild eller estragon
1 stor laksefilet, omkring 1,2 kg uden skind


CITRON-KRYDDER-BLANDING
2 spsk fint revet citronskal
1 tsk salt
1 tsk kværnet peber
½ tsk sennepspulver

# Tilberedning
1. Forbered en udendørs kulgrill eller gasgrill.
Tilbered citron-krydderblandingen i en lille skål
ved at blande citronskal, salt, peber og sennepspulver.
Sæt den til side.

 
2. Pensl laksefileten med citron-krydder-blanding, og
læg den med skindsiden nedad i en foliebakke eller
på en grillrist smurt med olie.

 
3. Grill dem ved indirekte varme i 8-9 min.
Vend fileten og grill den 6-8 min på den anden side.

4. Skær laksen i serveringsportioner.
Serveres med olie/krydderurteblandingen til.

 

Alternativ med pesto

# Ingredienser:
1 bdt. basilikum
½-¾ dl olivenolie
4 spsk revet parmesan
2 fed hvidløg
2 tsk pinjekerner
salt og peber
 
* Tilberedning:
Skyl basilikum, og kom den i en blender sammen med ½ dl olie,
parmesan, hvidløg og pinjekerner.
Kør, til du har en ensartet masse.
Er pestoen for tør, så tilsæt mere olie.
Smag til med salt og peber.
 
Tips: Du kan også bruge laks med skind. Pensl så kun fisken på oversiden.
Fiskeskind – ikke kun på laks – kan blive ualmindeligt sprødt, ligesom flæskesvær.
Hvis du vil spise skindet, så husk at fjerne skæl, inden du smider laksen på grillen.
Nu er det ikke, fordi skæl smager grimt, men de er ubehagelige at sidde og tygge i.
Selvom skindet ikke bliver sprødt, er det stadig lækkert – altså uden skæl!
 
Servér laks på grill med en frisk salat,

fx en avocadosalat, tomatsalat og flutes lunet på grillen. 
 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd
 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 279 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her