Logo

Rejekebab med sorte bønner og chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rejekebab med sorte bønner og chili

 

Din favorit er nok rejer, men prøv de sorte bønner. De er så smukke, helt kulsorte, med det lillebitte hvide øje i den ene ende. Mange synes også de bliver mindre melede i konsistensen, og har en smag som passer utrolig godt til den spicy ret, som chili selvsagt er.

Portioner: 4. Tid: 40 min + marinering 3 timer eller natten over

 

# Ingredienser

1 kg mellemstore, rå rejer

1,25 dl japansk sojasauce

1½ spsk saltede sorte bønner, skyllet og hakket groft

1 fed hvidløg, presset

2 cm frisk ingefær (10 g), revet

1 spsk tør sherry

1 tsk sesamolie

1 lille, frisk rød thai-chili, hakket fint

1 lille, frisk rød thai-chili, i fine strimler

*

 

Fremgangsmåde

Pil rejerne, og fjern tarmen.

Bland 2 spsk af sojasaucen med bønner, hvidløg, ingefær, sherry, olie og hakket chili i en stor skål, og tilsæt rejerne.

Dæk skålen til, og stil den i køleskab i 3 timer eller natten over.

Lad rejerne dryppe af, og kasser marinaden.

Sæt rejerne på 12 spid.

Steg rejerne på en varm, oliesmurt grillpande eller på en havegrill, til de er brune på begge sider.

Server rejerne med en blanding af resten af sojasaucen og chili i strimler.

 

Tips: Hvis du bruger træspyd, skal de ligge i vand i mindst ½ time før brug, så de ikke bliver svedet eller går i stykker under tilberedningen.

 

Pr. portion: 2,8 g fedt, 836 kj

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Risotto med tigerrejerPrøv denne lækre opskrift, som både er nem og overskuelig. Glæd dig til at sætte tænderne...
• Rejer Scampi - Gambas al ajilloÆgte scampi er jomfruhummere, men her bruges navnet også om store rejer. Scampi fritti,...
• Rejer på spid - CaipirinhaGrillede rejer på spid, hvor rejerne er marinerede med rom, farin og lime er velsmagende...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os