Logo

Baguette bagt i grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baguette bagt i grill


Ægte baguetter er helt uden fedtstoffer (margarine) dog med lidt olie -hvilket bevirker at baguetter er yderst velegnet til at bage på grill. Bliv inspireret med grillopskrifter på brød og bagning her


8 baguetter. Forberedelse: 7 timer. Tilberedning: 2 timer og 20 min. Grillmetode: Indirekte

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Bagesten.

 

# Ingredienser

FORDEJ:
10 g gær
¾ dl vand
5 g maltekstrakt
125 g hvedemel

DEJ
4 dl lunkent vand
10 g gær
2 dl fordej
20 g havsalt
900 g hvedemel

*

 

I køkkenet

Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter maltekstrakt og mel.

Bland ingredienserne godt sammen, og lad fordejen hæve i 2 timer, inden du fortsætter.

Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæret heri.

Mål 200 ml fordej af, og kom den i skålen sammen med salt og mel.

Ælt dejen i ca. 10 minutter, til den har en ensartet elastisk konsistens.

Læg dejen på køkkenbordet, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve i 1½-2 timer.


Del dejen i 8 dele, og form dem til baguetter.

Læg baguetterne på bagepapir på bagepladen, og lad dem hæve til dobbelt størrelse (2-3 timer).

Skær en række let vinklede riller i baguetterne med en skarp kniv lige inden bagning.

Ved grillen

Varm grillen op (indirekte varme) til 220 °C.
Læg derefter bagestenen midt på grillristen, sæt låget på, og forvarm den i 10 minutter.

Anbring baguetterne på stenen, og bag dem i ca. 20 minutter.

Lad brødene køle af, inden du evt skærer dem over.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Grillbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.897 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit griller du?




Effektiv reklame - klik her