Logo

Baguette bagt i grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baguette bagt i grill


Ægte baguetter er helt uden fedtstoffer (margarine) dog med lidt olie -hvilket bevirker at baguetter er yderst velegnet til at bage på grill. Bliv inspireret med grillopskrifter på brød og bagning her


8 baguetter. Forberedelse: 7 timer. Tilberedning: 2 timer og 20 min. Grillmetode: Indirekte

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Bagesten.

 

# Ingredienser

FORDEJ:
10 g gær
¾ dl vand
5 g maltekstrakt
125 g hvedemel

DEJ
4 dl lunkent vand
10 g gær
2 dl fordej
20 g havsalt
900 g hvedemel

*

 

I køkkenet

Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter maltekstrakt og mel.

Bland ingredienserne godt sammen, og lad fordejen hæve i 2 timer, inden du fortsætter.

Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæret heri.

Mål 200 ml fordej af, og kom den i skålen sammen med salt og mel.

Ælt dejen i ca. 10 minutter, til den har en ensartet elastisk konsistens.

Læg dejen på køkkenbordet, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve i 1½-2 timer.


Del dejen i 8 dele, og form dem til baguetter.

Læg baguetterne på bagepapir på bagepladen, og lad dem hæve til dobbelt størrelse (2-3 timer).

Skær en række let vinklede riller i baguetterne med en skarp kniv lige inden bagning.

Ved grillen

Varm grillen op (indirekte varme) til 220 °C.
Læg derefter bagestenen midt på grillristen, sæt låget på, og forvarm den i 10 minutter.

Anbring baguetterne på stenen, og bag dem i ca. 20 minutter.

Lad brødene køle af, inden du evt skærer dem over.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her