Logo

Pizza med aubergine og mozzarella

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med aubergine og mozzarella

 

Pizza alla parmigiana: Skøn pizza med aubergine bagt med cherrytomater. Lækker vegetarisk pizza som også er med tomatsauce, revet mozzarella og parmesan.

 

Personer: 8. Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 16-20 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 220 °C. Udstyr: Bagesten m/bageplade

 

# Ingredienser

DEJ:
1 liter vand
55 g salt
1,7 kg hvedemel
2 g frisk gær

 

FYLD:
500 g aubergine
Olie til dybstegning
200 g mozzarellaost
200 g parmesan (parmigiano reggiano)
200 g cherrytomater
300 g tomatsauce

 

Tilsættes lige inden servering:
ekstra jomfruolivenolie
friskkværnet sort peber og/eller chiliflager
basilikumblade

I køkkenet

1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en røremaskine.

Læg dejen i en skål dækket med film.

Stil den et lunt sted, og lad den hæve i omkring en time.
2. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den over på køkkenbordet.

Form den til kugler á omkring 120 g.
3. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil dem et lunt sted, og lad dem hæve i yderligere 1-4 timer.
4. Skyl auberginerne, og skær dem i skiver.

De skal ikke skrælles.

Dybsteg dem, til de har fået en pæn brunlig farve.

Læg dem til afkøling på nogle stykker køkkenrulle, som kan absorbere den overskydende olie.
5. Skær mozzarellaen i skiver.
6. Skær parmesanen i tynde flager ved hjælp af en skarp kniv, og skyl cherrytomaterne.
7. Når dejkuglerne er færdighævet, rulles de ud i ensartede cirkler.
8. Kom et lag tomatsauce på pizzabunden.
9. Tilsæt lidt olivenolie.

Læg auberginerne, et par skiver mozzarella og nogle cherrytomater på.

 

Ved grillen

1. Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 220 °C.

Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde, der omtrent svarer til en halvfuld grillstarter.
2. Sæt bagestenen midt på grillristen og lad den forvarme i ca. 15 minutter.
3. Læg pizzaen på bagestenen, luk låget, og grill pizzaen i 16-20 minutter, til kanterne er sprøde.
4. Kom lidt olivenolie, sort peber, parmesanflager og basilikumblade på pizzaen.

 

 

Se info om pizza her

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.585 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her