Logo

Pizza margherita

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza margherita

 

Den oprindelige italienske pizza kommer fra Napoli i Syditalien som en Pizza Margherita, som får mozzarella, tomatsauce og frisk basilikum på dejbunden.

 

Personer: 4. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 6-10 min. Grillmetode: Indirekte.

Sværhedsgrad: Let. Grilltemperatur: 260 °C. Udstyr: Pizzasten

 

# Ingredienser

Pizzadej:

370 ml lunkent vand

50 ml olie

7 g tørgær (ca. 15 g frisk gær)

10 g sukker

10 g salt

300 g durum-mel (eller Tipo 00 pastamel)

300 g hvedemel

 

Fyld:
400 g mozzarella
300 g tomatsauce

1 bundt frisk basilikum

salt og peber

*

I køkkenet

Opløs gæren i lunkent vand

Tilføj sukker, olie og salt

Sigt de to typer mel sammen og tilsæt det

Ælt dejen i ca. 10 minutter

Dæk skålen med film og lad dejen hæve i ca. 1 time

Del dejen i fire portioner, når den er hævet, og rul dem til kugler

Rul dem derefter ud til pizzabunde

Drys mel på bagepladen og læg en pizza på.

Fordel tomatsaucen ud over pizzabunden.

Riv mozzarellaen i små stykker af nogenlunde samme størrelse, og fordel dem over tomatsaucen.

Smag til med salt og peber.

 

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte varme, ca. 260 °C.

Læg pizzastenen på risten, og lad den forvarme i ca. 10 minutter

Anbring den første pizza på stenen. Vær sikker på, at brænderne direkte under stenen er slukkede. Bag pizzaen i ca. 6 min eller til bunden er sprød

Pynt pizzaen med frisk basilikum og server den.

 

Se info om pizza her www.grillabc.dk/359/pizza-info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.104 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her