Logo

Bulgur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bulgur 

Bulgur kan bruges som alternativ til ris eller i salater, supper eller lignende. Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede kerner af hvedearter, men oftest af durumhvede. Bulgur stammer fra det mellemøstlige køkken. Bulgur er velegnet i farsretter, pasta, salater, brød eller som erstatning for ris og kartofler.

4 personer. Tilberedningstiden for bulguren er ca 20 minutter. Heraf er arbejdstiden ca 5 minutter.

 

# Ingredienser

6 dl vand

½ tsk groft salt

4 dl bulgur (ca 300 gram).

 

* Tilberedning

Hæld vandet i en gryde og bring vandet i kog.

Når vandet koger, tilsættes salt og bulguren.

Fjern gryden fra varmen og lad bulguren stå i 15 minutter eller til alt vand er opsuget.

Omrør og smag til med salt.

Så er bulguren klar til servering.

 

Tips:

Bulgur indeholder 7,7 gram kostfibre pr 100 gram. samtidig indeholder den blandt andet vitaminerne E og B og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern, zink, jod og selen.

Bulguren store vitamin og mineralrigdom gør det oplagt som alternativt til ris, pasta eller kartofler.

Vær dog opmærksom på, at det primært består af kulhydrater, så du bør tænke lidt protein ind i retter med det som tilbehør.

 

Bulgursalat smager også godt dagen efter kold. Det er altså et lækkert alternativ til madpakken, hvis du laver en større portion. Mulighederne er mange.

Så mangler du lidt adspredelse i din madlavning, så prøv at tænke det ind i stedet for ris, pasta eller kartofler. Det vil med sikkerhed været et hit til mange retter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.278 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her