Logo

Asiatisk andebryst med sennepssauce – brug grillABC.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asiatisk andebryst med sennepssauce – brug grillABC.dk 

 
Her får du den bedste opskrift på grillet andebryst med asiatisk krydderblanding og sennepssauce. Du kan også finde inspiration i vores mange andre grillopskrifter.
Forberedelsestid 25 min. Grilltid 10-12 min. Til 4-6 personer

 
# Ingredienser
4 udbenede kødfulde andebryster med skind,
hver på 300-350 g og ca. 2½ cm tykke
1 håndfuld æbletræflis, opblødt i min. 30 min.

 
TIL SAUCEN
4 spsk dijonsennep
2 spsk sojasauce
1 tsk honning
¼ tsk stærk chiliolie

 
TIL KRYDDERBLANDINGEN
1 spsk stødt paprika
1 tsk groft havsalt
1 tsk stødte korianderfrø
1 tsk kinesisk 5-krydderi
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt allehånde
¼ tsk cayennepeber

 
* Tilberedning
1. Bland alle ingredienser til krydderblandingen i en lille skål.
Snit et rudemønster i andebrysternes skind og fedtlaget
nedenunder med en skarp kniv, men skær ikke ned i selve kødet.
Fjern fedt og skind, der rager ud over kanten, og kasser det.
Gnid kødet jævnt med krydderblandingen og lad det hvile
20-30 min ved stuetemperatur, før det skal på grillen.

 
2. Forbered en tre-zone-grill til høj varme (se hvordan).

 
3. Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål.

 
4. Dryp spånerne af og kom dem på de hede gløder.
Rens grillristen grundigt. Når træet begynder at ryge,
lægges kødet med skindsiden nedad over det område,
hvor der kun er et lag kul.
Fedtet vil smelte og gøre skindet sprødt, uden risiko for flammer.
Grill kødet med lukket låg i 3-4 min, til skindsiden er pænt brun;
drej og flyt kødet rundt på risten, så det grilles jævnt.

 
Vend kødet og grill det videre over direkte høj varme med
lukket låg i 3-4 min, til undersiderne har fået grillstriber.
Læg kødet lidt over indirekte varme, hvis der kommer flammer.
Skub til sidst kødet over på den anden side af grillristen,
så tæt som muligt på kullene, men ikke lige over.
Grill videre over indirekte høj varme med lukket låg i ca. 4 min,
til kødet er meget rosa (medium rare), og
vend det en gang undervejs.
Tag kødet af grillen, dæk det løst med alufolie og
lad det trække 3-4 min.
Skær kødet i skiver på tværs af fibrene og anret det
varmt med saucen som dip.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her