Logo

Appelsinglaseret grillskinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsinglaseret grillskinke 

 
Røget skinke og hamburgerryg er begge nemme kødstykker at tilberede på grillen. Her får skinken et ekstra pift, når den glaseres med farin, sennep, chilisauce og ...
Forberedelsestid 15 min. Grilltid 1¼-2 timer. Til 10-12 personer

 
# Ingredienser
1 røget skinke med ben, 3¼-4¼ kg, stuetempereret
2 store håndfulde æbletræ-spåner, opblødt i mindst 30 min.

 
TIL GLASERINGEN
1¾ dl friskpresset appelsinsaft
1¼ dl chilisauce
5 spsk æbleeddike
2 spsk lys farin
1 spsk dijonsennep
1 spsk sojasauce
½ tsk friskkværnet sort peber

 
* Tilberedning
1. Forbered en tre-zone-grill til lav varme (se hvordan).
Stil en stor drypbakke mellem begge glødezoner og
fyld den halvt med varmt vand.
Lad spånerne dryppe af og drys dem over de glødende kul.

 
2. Læg skinken med den flade del nedad i en 25x35 cm stor,
stabil alubakke uden huller.
Stil bakken på grillristen og hæld ca. 2½ dl vand i.
Luk låget og grill skinken ca. 1 time over indirekte lav varme.
Ideelt skal temperaturen til at begynde med ligge mellem
150 °C og 175 °C, og efter 1 time på 150 °C.
Luk luftventilerne i låget halvt, hvis varmen er for høj, og
åbn dem helt, hvis varmen falder for meget.

 
3. Bland imens ingredienserne til glaseringen i en lille gryde og
lad det småkoge på komfuret i 5-10 min og koge ind til 2,5 dl.
Rør rundt af og til.

 
4. Smør glaseringen på skinken (ikke på den flade side) efter 1 time.
Hæld 1¼ dl vand i, når der næsten ikke er mere vand tilbage i bakken,
og grill skinken videre over indirekte lav varme og med lukket låg.
Vandet i bakken skal kun lige netop syde, så indstil spjældet efter behov.
Læg 10-12 nye briketter på, hver gang der er gået 45-60 min.

 
5. Lad skinken grille videre og pensl den med glaseringen, til
kernetemperaturen er 57 °C.
Hvis skinken bliver for brun, så læg alufolie over og
kom ikke mere glasur på.
Den samlede grilltid er 1¼-2 timer, regn med ca. 10 min pr. 450 g.

 
6. Fjern forsigtigt evt. alufolie fra den færdige skinke og
flyt den forsigtigt over på et skærebræt.
Pak skinken løst ind i ren alufolie og lad den trække i 15-25 min.
Skær skinken i skiver og server kødet varmt.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 389 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her