Logo

Flanksteak med bønnesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flanksteak med bønnesalat 

 
Det møre, grillede kød og den friske bønnesalat giver et vildt godt sammenspil og passer godt til en familieaften i haven, fx genialt ned i en tortilla.
Forberedelsestid 25 min. Trækketid 1-8 timer (salaten, efter ønske). Grilltid 8-10 min.
Til 4 personer

 
# Ingredienser
1 flanksteak, 700-900 g og 2 cm tyk
rapsolie
groft havsalt
friskkværnet sort peber

 
TIL KRYDDERBLANDINGEN
1 tsk stødt chili
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk tørret oregano
1 tsk groft havsalt
½ tsk friskkværnet sort peber
1 drys stødt kanel (evt.)

 
TIL SALATEN
1 ds sorte bønner (280 g drænet vægt), skyl bønnerne og lad dem dryppe af
250 g tomater, udkernet og skåret i små terninger
1 mellemstor gul peberfrugt, skyllet, renset og
skåret i meget små terninger
1 lille rødløg, pillet og skåret i meget små terninger
2 spsk rapsolie
1 spsk friskpresset limesaft
1 tsk finthakket hvidløg

 
* Tilberedning
1. Bland alle ingredienser til krydderblandingen i en lille skål.

 
2. Bland alle salatingredienserne samt ¾ tsk af krydderblandingen
godt i en mellemstor skål.
Salaten skal helst trække mindst 1 time og gerne 8 timer ved stuetemperatur,
så alle smagsnuancer kan indgå i en fin alliance.

 
3. Forbered en to-zone-grill til høj varme (se anvisning) med mesquite trækul.

 
4. Pensl kødet let over det hele med olie og drys den resterende krydderblanding
over i et jævnt lag.
Lad kødet trække 20-30 min ved stuetemperatur.

 
5. Rens grillristen grundigt.
Grill kødet over direkte høj varme med lukket låg, til det er som ønsket,
til rosa/rød (medium/rare) tager det 8-10 min.
Vend kødet en gang undervejs og flyt det rundt, så alt steges jævnt.
Tag kødet af grillen og lad det trække 3-5 min.
Smag salaten til med salt og peber.

 
6. Læg kødet på et skærebræt og skær det i 5 mm tykke skiver på
tværs af fibrene. Jo tyndere skiver, jo mere delikat er kødet.
Anret kødet, dryp kødsaft over og server det varmt sammen med bønnesalaten.

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 395 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her