Logo

Grillstegning af frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegning af frugt

 

Grillstegning af frugt og ost er kun aktuelt efter en grillmiddag, hvor du alligevel ikke bruger grillens eftervarme. Grillstegt frugt er en nem dessert, som passer som afslutning efter næsten ethvert grillmåltid.

 

GRILLSTEGTE BANANER: Modne bananer lægges på grillens eftervarme og steges til de føles bløde, lidt afhængigt af modenhed og varmen. Vendes ofte. Lægges på tallerken. Skæres op på langs. Rom dryppes i hullet, og bananerne spises med teske.

 

GRILLSTEGTE GRAPEFRUGTER: Grapefrugter lægges på grillens eftervarme og grillsteges 10-15 min. Vendes ofte. Flækkes. Snitfladen smøres straks med en blanding af farin og smør: Kan pyntes med kirsebær, evt. cocktailbær. Serveres straks, mens de er varme. Spises med teske.

 

GRILLSTEGTE ÆBLER: Æblerne pensles med olie og grillsteges på eftervarme, ca. 10-15 min. Vendes ofte. Sættes på tallerken, evt. stikkes kernehuset ud med kernehusudstikker, og hullet fyldes med smør rørt med sukker og kanel og/eller rom. Serveres med creme fraiche eller koldt flødeskum.

 

GRILLSTEGTE PÆRER: Pærerne må ikke være for modne. Grev Moltkepærer er mest velegnede. De pensles med olie og grillsteges ved eftervarmen 10-15 min. Vendes ofte. Serveres gloende varme, halveres på tallerken og kernehuset fjernes. Spises med teske og serveres med flødeskum smagt til med kanel og sukker.

 

GRILLSTEGTE APPELSINER: Tykskallede appelsiner grillsteges på eftervarmen ca. 10 min. Vendes ofte. Skæres i kvarte på tallerken, overhældes med orange- eller abrikoslikør og spises derefter direkte af skallen.

 

GRILLSTEGTE JORDNØDDER I SKAL:

Jordnødder i skal lægges på ikke for varm grill og steges 1-2 min. på hver side. Spises varme til drink eller ost.

 

GRILLSTEGT OST: Umodne trekantede camembertoste eller små, umodne brieoste grillsteges ved eftervarmen, til de virker bløde. Vendes en gang. Spises lune med lun flûte, smør, grillstegte jordnødder eller radiser.

 

SPIDSTEGTE ANANAS: 1-2 hele ananas sættes på roterende spid og spidsteges ved grillens eftervarme ca. 15-20 min. Skæres i kvarte. Hver person skærer selv midterstrengen løs, og frugtkødet løsnes fra bunden og skæres i mindre stykker. Serveres med en blanding af orangelikør eller portvin og reven appelsinskal, som dryppes over, inden den varme ananas spises.

Ananas kan også spises varm, naturel evt. med soft-ice eller creme fraiche.

 

TIPS: Ingen frugt må stege ved stærk varme, så er grillen meget varm, må frugten lægges langs kanten.

Er der ikke ret meget varme tilbage, kan du nøjes med at sætte fx kvarte æbler og pærer på grillspyd og pensle dem med en blanding af olie, citronsaft og evt hakket citronmelisse. Spiddene grillsteges og serveres med sukker, evt tilsat kanel samt råcreme. Du kan også blande en frugtsalat af terninger af grapefrugt, jordbær eller hindbær samt friske ferskenstykker. Salaten smages til med sukker og evt likør. Den fyldes i de halve grapefrugt skaller og lunes på grillens eftervarme. Serveres blot naturel eller med cremefraiche eller soft-ice. (Det kan være halvsmeltet vaniljeis, som piskes igennem).

Har du ikke lyst til frugt, kan du fjerne grillristen og lade børnene stege snobrød over gløderne.

Se snobrødsopskrift.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her