Logo

Mørbrad på ild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbrad på ild

 

Ved tilberedning i pande steges et minut mere end på grill, på begge sider.

Opskriften er beregnet til 4 personer

 

#

800 g-1 kg hel mørbrad

2 løg

1 stk ingefær, ca. 4 cm

5 fed hvidløg

4 scotch bonnet- eller habanero-chilier

5 dl grapesaft

0,6 dl sojasauce

0,6 dl valnøddeolie

1 tsk sort peber, stødt

*

Fjern sener og fedt fra mørbraden.

Pil løg, hvidløg og ingefær og hak det fint.

Tag kernerne ud af chilierne og hak dem fint.

Kom grapesaft, valnøddeolie og sojasauce i en skål sammen med løg, ingefær, hvidløg, chili og peber.

Bland det godt sammen, læg kødet i marinaden og lad hvile mindst 12 timer i køleskab.

Tag kødet op af marinaden, tør det godt.

Grill på alle sider, til det har en kernetemperatur på 54 °C, eller steg kødet på panden.

Slut af med at pakke kødet ind i alufolie og lad det hvile i 5 minutter.

Udskæres i lige store medaljoner inden servering.

Hvis du ikke ønsker så stærk en ret, reduceres mængden af chili.

 

Mørbrad på ild

 

Tip til tilbehør: Bagte kartofler med krydderurtekvark

#

4 mellemstore kartofler

4 spsk rapsolie

100 g kvark

2 spsk cremefraiche

1 lille løg

2 spsk hakket purløg

salt og peber

*

Skyl kartoflerne grundigt, skær et snit i dem på langs og strø salt på.

Smør 4 stykker alufolie med olien og pak kartoflerne ind.

Grill dem ca. 40 minutter over indirekte varme ved ca. 200 °C eller i ovnen.

Pil løget, hak det fint og kom det og pur- løget i kvarken, tilsæt salt og peber og bland godt.

Luk kartoffelpakkerne op foroven.

Tryk forsigtigt kartoflerne åbne med en gaffel, kom kvarkfyldet i og server.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her