
 
Ved tilberedning i
pande steges et minut mere end på grill, på begge sider. 
Opskriften er
beregnet til 4 personer
 
#
2
porterhouse steaks a ca. 800 g 
2 fed
hvidløg 
1 tsk chiliflager, tørrede 
2 spsk havsalt 
2 spsk sort peber 
3 ubehandlede citroner, saft og skal af
3 spsk olivenolie 
tør sherry 
*
Pil hvidløget, hak det fint og bland med saft og revet skal
af citroner, chili, havsalt, peber og olivenolie. 
Pensl steakene med blandingen og mariner 3 timer i køleskab.
Gør grillen klar og steg kødet 6 minutter på hver side. 
Strø lidt mere havsalt på og lad steakene hvile kort. 
Skær dem i ca. 1 cm tykke skiver og fordel dem på fire
tallerkener. 
Stænk som det sidste med et par dråber sherry. 
 
Tip til tilbehør: Djævlemajs 
#
4 majskolber 
120 g blødt smør 
1/4 tsk cayennepeber 
¼ tsk chilipulver 
1 spsk limesaft 
1 spsk persille, hakket 
salt 
*
Rør 100 g smør med krydderier, limesaft og persille og smør
det på majskolberne. 
Pak majskolberne ind i alufolie, grill dem over indirekte
varme ved 200 °C eller i ovnen og vend dem regelmæssigt. 
Pak majskolberne ud, smør dem med det sidste smør og server
dem rygende varme.