
 
Tigerrejer i hvidløgssauce med piri-piri. Denne ret Gambas
piri piri udgør en af Portugals mest populære forretter. Den er nem at
tilberede,...
Personer: 6. Forberedelse: 2 timer og 15 min. Tilberedning:
10 min. Grillmetode: Indirekte. 
Sværhedsgrad: Middel. Grilltemperatur: 175 °C. Udstyr: Bakke med huller. 
 
# Ingredienser 
1½ kg tigerrejer
 
MARINADE:
3 fed hvidløg 
2-3 grønne chilier 
1 dl olie 
¾ dl olie 
6 spsk smeltet smør 
flagesalt og sort peber 
4 tsk paprika
saft fra 1 citron 
3 laurbærblade 
4 tsk stødt spidskommen 
1 dl hvidvin 
Smag til med lidt piri piri-olie
*
I køkkenet
Fjern venerne på rejerne, men lad hoved og skal sidde
Kom rejerne i et stort fad. 
Pil hvidløget, og pres det. 
Skyl og hak chilierne. 
 
Kom alle ingredienser til marinaden i en blender, og blend
dem godt. 
Hæld halvdelen af marinaden over rejerne, og lad dem trække
i 2 timer. 
Vend dem med jævne mellemrum. 
Tag rejerne op af fadet, og gem den overskydende marinade
til senere.
 
Ved grillen
Opvarm grillen til ca. 175 °C (indirekte varme). 
Læg rejerne på risten/bakken, og lad dem grille under låg i ca. 8
minutter, alt efter størrelse. 
Vend rejerne, når halvdelen af tiden er gået. 
Når rejerne er ved at være færdige, skal du grille dem over
direkte varme i et par sekunder, så kanterne brunes. 
Varm den resterende marinade op, og lad den koge i ca. 30
sekunder. 
Hæld den derefter over rejerne. 
Servér med rischips og grøn salat.
 
Info: Piri piri er et portugisisk udtryk for hot chili eller
den varme sauce lavet af dem.