Logo

Det dejlige grønne drys

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det dejlige grønne drys

Gør det til en vane at drysse friske krydderurter over din mad, også når du griller. 

Det er både smukt og sundt.


Det dejlige grønne drys 

Basilikum

indeholder masser af jern, men indholdet af A- og C-vitamin ligger også i top.

Passer fortrinligt til friske tomater og i grønne salater, pastaretter og kartoffelsalater.

Basilikum er Sjælen i en god pestodressing.

Hak ikke de friske blade for fint, hvis de skal opvarmes.

Smagsstofferne forsvinder let.

Så vent også med at komme basilikum i, til retten næsten er færdig


Det dejlige grønne drys 

Timian

indeholder en del C-vitamin: 35 gram dækker dit daglige behov.

Samtidig forsynes kroppen med gode mængder jern og kalcium,

B-vitaminer og mættende fibre, når du spiser timian.

Timian smager godt som drys over grillede grønsager og lammekød,

som krydderi til grillet fisk, i en salat med grønne bønner og sammen

med oliven og tomat.

Smagen af timian, citron og hvidløg er sjælen i provencekøkkenet.

Timian smager kraftigere ved opvarmning.


Det dejlige grønne drys 

Rucola

indeholder pæne mængder af A- og C-vitamin samt en del af den

hjertevenlige folinsyre, der også har stor betydning for fosterets

trivsel under graviditet.

Den lidt bitre smag passer rigtig godt til grillet kød med en kraftig

smag og i en blandet grøn salat.

Prøv også at blande rucola med persille, og blend det til en fræk pesto,

som sætter smag på din grillmad


Det dejlige grønne drys 

Persille

er spækket med værdifulde næringsstoffer, der styrker kroppen,

så den kan modstå hverdagens strabadser.

Du får masser af A-vitamin, oceaner af C-vitamin og godt med mineraler

som jern, kalcium og kalium.

Et rundhåndet drys hakket persille er et must, når du nyder sommerens

første nye kartofler.

Brug også persille som smagsgiver, når du spiser grillet fisk eller lyst kød,

og når du laver dressing af syrnede mælkeprodukter.

 

Det dejlige grønne drys


Brøndkarse
er proppet med to af de stærkeste antioxidanter - A- og C-vitamin.
Trænger immunforsvaret til et pift, er brøndkarse derfor lige sagen.
De unge, ca. 10 cm lange skud har en meget frisk smag, der passer
fortrinligt til grillet oksekød. men de er også en god ingrediens i salatskålen.
Smagen er så mild, at man kan spise brøndkarse i store, sunde mængder.


Det dejlige grønne drys 

Almindelig karse
indeholder først og fremmest masser af gode B-vitaminer.
Karse giver en god smag i dressinger og lette saucer.
Du kan også drysse karse over kartoffelsalat, skaldyrsalat og pastasalat
eller din almindelige salat.
Karse hører til de krydderurter, som er allernemmest at dyrke selv.
Læg fugtigt bomuldsvat i en lille skål, og strø karsefrø ud over vattet
i et jævnt lag. Efter 4-5 dage kan du høste den friske, lysegrønne
karse. (husk at vande)


Det dejlige grønne drys 

Purløg
indeholder pæne mængder hjertevenlig folinsyre og immunforsvars-
styrkende A- og C-vitaminer.
Den milde løgagtige smag passer fremragende i kartoffelsalaten,
til grillet fisk og i dressinger af syrnede mælkeprodukter.
Hvis purløgen blomstrer, kan du også bruge blomsternes kronblade i dit salt.

 

Det dejlige grønne drys


Koriander
indeholder godt med immunforsvarsstyrkende A-, C- og
 E-vitamin samt pæne mængder jern.
Koriander tåler ikke varme og drysses på som persille
i hele det orientalske køkken.
Nogle hader, andre elsker den parfumerede smag.
Urten passer fremragende til både grillet kød og fisk og
i kolde salater


Det dejlige grønne drys 

Dild
er fyldt med B-vitaminer og med A- og C-vitaminer, jern,
zink, kalium og en masse andre værdifulde næringsstoffer.
Brug kun unge planter med veludviklede blade og små skærme.
Den unge dild egner sig godt til fx nykogte kartofler og
til grillet fisk og kød.
Dild giver også et let bittert modspil til skaldyrs søde smag.
God i yoghurtdressinger

 
✅ Her er grillABC med nemme opskrifter, og selvfølgelig lidt om Salat, Grønsager, Marinader, Saucer, Salsaer, Glaseringer, Rub og krydderi, Tilbehør, Info og Gode råd

 
Få gode smagsoplevelser med grillABC.dk. Vi hjælper dig med at lykkes med grillen.
Finder du ikke hvad du søger så prøv Grill / spid - kogebog.dk

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her