Logo

Lammeribben på indisk maner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeribben på indisk maner

 

Den tykke ribbensdel nærmest bugen er ekstra god og kødfuld og skal bestilles hos slagteren. Sørg for, at alle ribben har ens afstand til gløderne, ellers tilberedes de ujævnt. Undgå brændte kanter ved at flytte dem rundt et par gange under tilberedningen. Brug en kuglegrill eller smoker med briketter eller træ, alternativt en gasgrill.

6-8 portioner

 

#

4 kg lammeribben

Indisk krydderi, se opskrift  

 

1. Puds fedt og hinder på ydersiden af ribbenene af.

Krydr med indisk blandingskrydderi, og læg til side.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 125 °C er godt.

 

3. Fordel briketterne i to bunker i hver sin side af grillen.

Læg lammet mellem glødebunkerne, så det tilberedes ved indirekte strålevarme under lukket låg.

Tilbered kødet ved cirka 125 °C mindst 4 timer.

 

4. Tilsæt flere glødende briketter hvert 45. minut, så temperaturen holdes stabil.

Lammet er klart, når du kan trække ribbenene ud eller kødet føles blødt ved berøring.

Skær kødet ud, og server fx coleslaw til (se opskrift).

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her