
 
Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagfuld burger
❤
Vi hjælper dig med at lykkes på grillen. De bedste opskrifter fås på grillABC.dk
- prøv selv.
Til 4 personer 
# Ingredienser
125 g champignon 
1 gulerod 
1 løg 
1 courgette 
2 spsk solsikkeolie,
plus ekstra til at pensle med 
25 g usaltede jordnødder 
125 g rasp 
1 spsk frisk
persille, hakket 
1 tsk gærekstrakt 
1 spsk hvedemel 
salt og peber 
 
Tilbehør: 
4 flade rugboller 
sauce tartare (se en god opskrift her)  
salatblade 
tomatskiver 
 
* Tilberedning
1 Hak svampe,
gulerod, løg og courgette med en skarp kniv og stil dem til side. 
Varm olien op på en
tykbundet pande, tilsæt svampene og svits dem under omrøring i 8 min, eller til
al væden er fordampet. 
Tag dem op med en
hulske og kom dem over i en stor skål. 
 
2 Kom gulerod, løg,
courgette og jordnødder op i en foodprocessor og blend det meget fint. 
Kom grønsagerne op i skålen til svampene og tilsæt rasp, persille og
gærekstrakt. 
Krydr med salt og
peber. 
Kom lidt mel på
hænderne og form farsen til 4 burgere. 
Læg dem på en stor
tallerken, dæk med film og stil dem på køl i mindst 1 time og op til 1 døgn. 
 
3 Varm grillen godt
op. 
Pensl svampeburgerne
med solsikkeolie og grill dem i 8-10 min på hver side. 
Server alene eller i
de lune boller med sauce tartare, salatblade og tomatskiver. 
 
INFO: Sauce Tartare er en kold sauce af mayonnaise,
æggeblomme og purløg. I moderne madlavning er den dog i almindelighed tilsat
persille, hvidvinseddike, kapers, sennep eller finthakket syltede agurker.
Tartarsauce ligner lys remoulade. Den anvendes gerne til paneret mad eller kylling.