Logo

Japanske spareribs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Japanske spareribs

 

Japan er ikke det første, du tænker på, når det gælder barbecue, men den opgående sols land har en rig grilltradition med smag af både salt og sødt, der passer godt til barbecue. Brug en smoker eller en kuglegrill med briketter eller træ. En gasgrill med låg kan også anvendes.

4 portioner

 

#

2 sider spareribs, svineribben (ca. 2½ kg)

2 spsk salt

1 spsk friskkværnet sort peber

2 spsk farin

kraftigt alufolie

2 dl teriyaki glaze & steaksauce eller anden teriyakisauce

2 spsk sesamfrø, til drys

*

 

1. Begynd med at fjerne hinden på indersiden af spareribsene.

Pil den løs med en kniv eller gaffel, og brug derefter noget køkkenrulle for at få ordentligt fat.

Krydr kødet med salt, peber og farin mindst 1 time før tilberedningen.

 

2. Lad briketterne brænde ned, til gløderne er grå.

Luk låget, og lad spjældet stå åbent i bunden og i låget.

Kontroller varmen, ca. 125 °C er godt.

Fordel de glødende briketter i to bunker i hver sin side af grillen.

Anbring spareribsene mellem gløderne, så de steger ved indirekte varme.

Giv først kødet mindst 3 timer ved omkring 130 °C.

Tilsæt flere glødende briketter hvert 45. minut, så temperatur og røg er stabil.

 

3. Læg et dobbelt lag alufolie ud på et bord.

Læg spareribsene på folien, og pensl dem med teriyaki glaze.

Dæk dem meget omhyggeligt med folien, så pakken bliver lufttæt, og læg dem tilbage i grillen.

Fortsæt med at stege dem 1-2 timer ved ca. 125 °C eller til spareribsene føles bløde ved berøring.

Vil du gøre tingene lidt nemmere, kan foliepakken laves i ovnen med samme temperatur og varighed.

 

Servering: Spareribsene pensles igen med teriyaki glaze.

Drys med sesamfrø.

Skær ribbenene ud, og server fx coleslaw til (se opskrift).

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Forskellen på ribben, spareribs og revelsbenHvad er forskellen på revelsben og spareribs? Det er ikke et dumt spørgsmål, faktisk er...
• Barbecue spareribsHer får den bedste opskrift på barbeque marinade til hjemmelavede spareribs. Det er altså...
• Stegt flæsk med timianStegt flæsk er for høj og lav og er indbegrebet af dansk madkultur. Retten Stegt...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os