Logo

Grillet tun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillet tun

 

Det er vigtigt, at tunfisken er mindst 3 cm tyk, gerne mere. Ellers bliver den nemt gennemstegt og tør og mister smagen. Tunfisken pensles med almindelig, ristet sesamolie. Koldpresset olie smager ikke af lige så meget. Et alternativ til tunfisken er udskåret skind- og benfri rygstykker af laks. Brug en åben grill med kul eller en gasgrill.

4 portioner

 

#

500 g frisk tunfisk i et stykke eller tykke skiver

ristet sesamolie

Tun-rub, se opskrift 

1 dl Teriyaki sauce eller anden færdigkøbt teriyakisauce

2 spsk finthakket purløg

1 portion coleslaw

*

 

1. Begynd med at blande coleslawen - (se opskrift).

Bland derefter krydderierne til en tun-rub.

Pensl tunfisken med sesamolie, og giv den rigeligt med krydderier.

 

2. Lad kullene brænde ned, til gløderne er grå.

Kontroller varmen, som skal være meget stærk.

Grill tunfisken 1-2 min. på hver side ved direkte varme.

Pensl tunfisken med teriyakisauce, så snart den er blevet vendt.

Fisken skal være meget let stegt.

 

3. Skær tunfisken i tynde skiver, og læg dem på et fad, fx sammen med en coleslaw.  

 

Afslut med et godt drys purløg over, og dryp med lidt ekstra Teriyaki sauce.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 350 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tun grillet med chilisalsaEn let og lækker sommerret med orientalske aner. Glæd dig til saftige tunbøffer og en...
• Tun grillet med chilisalsaEn let og lækker sommerret med orientalske aner. Glæd dig til saftige tunbøffer og en...
• Tun grillet med chilisalsaEn let og lækker sommerret med orientalske aner. Glæd dig til saftige tunbøffer og en...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os